Honda ATV Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi, my neighbor brought me a 1994 300 that he has been unable to get running for over a year. First off I have very limited experience working on motorcycles, and I suck at internet stuff so be gentle with me. I got the engine to turn over but i cant get an juice to the spark plug. What should i check next. I know this is simple stuff, but i would appreciate any help. Thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
12,647 Posts
simple , the kill switch in the off position , spark plug boot to wire connection or a blown fuse --------- I would give it a 90% chance it is the CDI , but could be the coil , stator , pick up/ trigger , bad wiring or connection , the test for a CDI is : if every other test is ok then the CDI is bad , simple , aaaaa !
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
I'm hoping this goes to the correct place.... the fuses are all good, and the kill switch is in the On position. I will check the other possibilities. What is the CDI? Thanks for your help.
 

·
Registered
Joined
·
500 Posts
Lightly tap on the CDI while cranking and see if you get spark. There isn't really much of a test for a cdi other than that. Check all the basics first though.
 

·
Premium Member
Joined
·
5,956 Posts
Get yourself a copy of the factory service manual HERE. There is a complete section devoted to ignition diagnosis in there + tons of other relevant info. You'll save a lot of time and money fixing that bike, armed with the FSM & a multimeter. Never guess at it... or let others guess for you... when you can learn exactly what you need to fix, in just a couple hours!

Have fun!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #7
Cool! Thanks for all your help. I talked to my auto mechanic, and he recommended I take it to an atv mechanic. Lol. He's probably right, but I'm going to tinker a bit more.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top