Honda ATV Forum banner

Trx 300 Kick starter/trans probs

6741 Views 10 Replies 6 Participants Last post by  shadetree
Hi Guys,

A short while ago I had my 1989 trx 300 engine side casing apart investigating a few things, (not sure if you remember Helmut) anyway i put it back together at the timne but only now have got the engine sorted and running.
I think I may of put the kickstart side together wrongly, when the engine is running (bike out of gear) the kick start pedal vibrates and there is a clicking sound that increases with the revs.
Is there a particular way/position that that the kick start assembley goes back together? I thought I put it back the way it came apart, with the spring etc, but obvioulsey I've messed it up somehow!
Any help wouyld be great!
Cheers all.
1 - 3 of 11 Posts
Hi Guys,

A short while ago I had my 1989 trx 300 engine side casing apart investigating a few things, (not sure if you remember Helmut) anyway i put it back together at the timne but only now have got the engine sorted and running.
I think I may of put the kickstart side together wrongly, when the engine is running (bike out of gear) the kick start pedal vibrates and there is a clicking sound that increases with the revs.
Is there a particular way/position that that the kick start assembley goes back together? I thought I put it back the way it came apart, with the spring etc, but obvioulsey I've messed it up somehow!
Any help wouyld be great!
Cheers all.
Yes, I remember. See if this will help you. Pay close attention to the position of the tab sticking out on the right side in the bottom picture.

[/URL][/IMG]
See less See more
When you get it in, make sure the teeth on the bottom of the ratchet part aren't tipping the corresponding teeth on the bottom gear. You'll have to really look at it and understand how it works before you will be able to understand what I'm talking about. It's a little tricky, but when you understand how it works and get it in, you will be able to do it easy the next time you have to do it.
Hi Helmut, Yep those pics did the job, didnt twist it around enough, its perfect now.
Many thanks!!!
Glad you got it fixed.
1 - 3 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top