Honda ATV Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
I have a 2001 rubi, tore down last winter fixed the hondamatic, replaced the oil pump, after it warms up I hear a grinding/slipping noise when I'm

A.climbing ditches,
B. gun it from a dead stop
C. power brake (hold down all brakes a hit the gas).

I was looking for some input assuming that my oil pressure and oil level is good.

Thanks


* one other thought if I'm power braking and still hear the nosie does that rule out the hondamatic the noise actually sounds like its coming from the front output shaft.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Tell me it's the clutch ?
I doubt if it's the clutch, but I could be wrong. I've never heard a clutch make any noises before. They usually just slip without making any noise. The Rubicon only has the centrifugal clutch, along with the Hondamatic unit.
 

·
Registered
Joined
·
535 Posts
Yep...clutches don't grind unless there's no fibers left, in which case it would never move and it would grind all the time. My guess is that either you didn't get something right in the transmission or it's in the final drive. I believe this is a shaft drive (but could be wrong)...I'd look there first. Power brake it and see if either of the drive shafts are spinning. If it is, then my guess is that you have a worn out gearbox. I'm not sure how the internals are set up on these, but it could be a bad bearing that's allowing too much gear lash or a bad gear itself. Further forward and it could be a bad cv axle.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
I believe this is a shaft drive (but could be wrong)...I'd look there first.
Yep, it's a shaft drive.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top