Honda ATV Forum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #1
I am new to forums and have only owned ATVs for a couple years. I haven't had to do much to mine yet.
I've been working on cars all my life so I should be able to fix anything that goes wrong with a little help.
I ride an 04 Foreman, my son has an 03 Rancher, and my wife has an 01 Recon.
I am having problems with the main 30 amp fuse blowing on my son's 03 Rancher.
We went to start it in the garage and had no power. I checked and found the blown fuse but when I put a new one in it blows instantly when it makes contact. We had it running a few days before this with no issues.
I checked out the wiring for any visible problems but didn't find anything.
Thanks in advance for the help.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,616 Posts
I had the same problem on a different machine, the spring in my start button actually collapsed and was causing it. Make sure you check EVERYTHING.

WELCOME
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
You are grounding out on something like red racer said check your button then work your way through the harness this is easiest if you remove the plastics. you have a wire or switch bad somewhere, good luck and keep us posted.

Welcome to the forums to !!!
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
Welcome to the forums!!!
 

·
Registered
Joined
·
3,572 Posts
You have a dead short ,there is a wire touching the frame you just haveto find it, welcome to the fourms.
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #8
Thanks for the help guys.
I'll post what I found when I find it.
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #10
Yes.
I'm about 50 north of there.
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #11
Problem solved!!!!:icon_ banana:
The regulator turned out to be the problem. I unplugged it and the fuse quit blowing.
We put a new one on and it is up and running again.
I also found that Cheapcycleparts.com was a lot cheaper than the dealer on the part.
Thanks for the help guys.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,616 Posts
Awesome, glad you got it solved!!!
 
1 - 12 of 12 Posts
Top