Honda ATV Forum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
108 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey my buddys 99 300ex is having trouble starting and we are fairly certain the kill switch is shot (if you move it when cranking it fires for a sec but wont start). Before buying a $100 part is it possible to by-pass or hotwire that switch to stay on? We mainly use the key to shut it off anyways. He had it apart tonight and was messing with it but was too afraid to start splicing wires.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
Im sure you can bypass it. the black leads to the key switch the black/white leads to the CDI and the Yellow/Red leads to the solenoid that goes to the start buttn I think. you need to close the circuit between the key and CDI I would think you connect the black to the black white in order to bypass the red slide switch. this is from memory so I could be incorrect on the wire colors.
 

·
Registered
Joined
·
3,572 Posts
I think you are correct Moose.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Yeah, I know for sure the kill switch can be bypassed, but I don't know the colors of the wires, I would have to be looking at it to figure it out.
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
Discussion Starter · #5 ·
well we tried to bypass the switch, still tries firing but its right after we disconnect the wires, when it should be shutting off. Also cant get any spark but the coil is for sure good...any ideas?
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
My guess would be the CDI, but that's just a guess.
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Well you are correct. His absolutely would not run until we swapped in my CDI and now it runs perfect. Just for schlitz and giggles we put his CDI into mine and mine runs just fine with either CDI (mines 2000 his is a 1999, but same dif). If someone can explain to me how that works I'll be impressed.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Well you are correct. His absolutely would not run until we swapped in my CDI and now it runs perfect. Just for schlitz and giggles we put his CDI into mine and mine runs just fine with either CDI (mines 2000 his is a 1999, but same dif). If someone can explain to me how that works I'll be impressed.
Well, that's a good question, which I don't have an answer for. I have no ideal.
 

·
Registered
Joined
·
3,572 Posts
Thats weird!
 

·
Registered
Joined
·
1,963 Posts
It might have been a bad connection and when you switched them out it made the connection and started working.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
Yep definitely a connection issue.... I always do the wiggle test to make sure I don't spend money on needless parts. and use lots of Die-Electric grease on all electrical connectors.
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Thats what I figured the problem was, so we put the original back in his, and it went straight back to not starting. So we just switched them back and both run now.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top