Honda ATV Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
i have a 03' 300ex...when i first start it it will not idle on its own with or without choke, but when its hot it starts easily without using the throttle!. I have a vance and hines pipe, and the needle in the carb. is at the top....my plug is perfect and good spark, and now its bogging every shift, but has full power after the bog!and the air filter is good and running with airbox lid off...any suggestions?and what should the air/fuel screw be at??thanx!
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,230 Posts
I would say move the needle to the 3rd clip position (factory) if the engine is stock I would look at the main jet stock is 128 main and 38 slow. With the pipe I would try a 132 main turn the air screw in to the lightly seated position and back it out 2 1/2 turns and reset the Idle. if it won't Idle i would say it's either too lean or the slow jet is clogged.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #3 ·
thanx for the info, just removed my carb and tore it down...all jets clear and clean, and still issues, it has rained here for a week im thinkin maybe water in my fuel????
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,230 Posts
Water would make it run like crap thats for sure. also one thing alot of people forget to do.... on the bottom of the petcock is anothe bowl nut, turn off the fuel then remove the nut and see what kind of goodies are floating around in there. head to the autoparts store and buy a bottle of HEET that will get rid of any water in your system.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #7 ·
i checked the petcock and all clean so emptied gas out and refilled with fresh, now just need to go for a test ride!its pretty wet out here!
 
1 - 7 of 7 Posts
Top