Honda ATV Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Well guy i got the 300ex running but there's still a problem when u ride it and u get it to half throttle it blog out and doesn't want to run though all the gears but when its in nurture u can give it full throttle and it don't do it so i dk whats wrong with it i know its not the carb caz i tryed to different ones any help will be great
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,230 Posts
Your filter may be clogged, your carb may be dirty I know you swapped them out but it still could be dirty, and you may have improper valve adjustment
 

·
Registered
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #3 ·
i put a brand new k&n filter on it and we had a guy from a honda shop do the valves i was thinking maybe the timing
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,230 Posts
Did you have the top torn down? If the honda guy adjusted your valves he would have noticed the timing wasn't right. make sure your choke is all the way off bro i did that once nd it Idled great but when I rode it around it was dead on power.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
If you hadn't said that you changed the carb, I would have said your accelerator pump in the carb might be bad.

I would check the cap that snaps over the spark plug. I had one of those go bad once and it done what you are describing. Might not be the problem, but it would be worth checking.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,230 Posts
Coil may be breaking down under a load didn't think of that ..Helmut jogged the brain...lol
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Yeah, it could be the coil.
 

·
Super Moderator
Joined
·
38,618 Posts
not 100 percent on this..but..feal free to correct me..lol..if his timming was off..it wouldn't even run half right at idle..at least not many bikes i've worked on did..and when i say idle..i mean with alittle thumb on the throttle..and it wouldn't run right..sounds more like a carb or coil issue to me...may even be his pick up coil ?..alot can go wrong with electronics in these things.
 

·
Registered
Joined
·
130 Posts
i put a brand new k&n filter on it and we had a guy from a honda shop do the valves i was thinking maybe the timing
for the record K&N filters (the kind you oil yourself) can cause gunk issues in your intake. i know many many folks who over oil them and in the long run end up gunking up their system.. just a heads up bud..
 

·
Registered
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #10 ·
well thanks for all the help i will check the coil out and put a different one on i didn't even think about checking to coil thanks
 
1 - 11 of 11 Posts
Top