Honda ATV Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Currently having problems with my 07 Rancher es. Kids playing on it and left key on and battery when completely dead. I replace the battery. It was stuck in gear and had to manually shift to neutral. Now the Machine will crank but the fuel pump doesn't come on. On the digital display where it tell you what gear your in has a dash and just flashes continually. it will not let me shift up or down. I downloaded a manual for it. I have been threw some of the testing. I tested the relay and it tested good but seems like I am not getting power to all of it. I jumpered the fuel pump like it showed in manual and it will cycle fine. Can any one give me some direction where to go next? thank you.
 

·
Super Moderator
Joined
·
38,518 Posts
answered you in your other post. but will here as well, check all your battery cables, and make sure your battery is fully charged. this a new battery ?, or did you just try charging it ?, these models require a ton of amps..and amps is needed for anything that requires 12 volt dc.
 

·
Registered
Joined
·
405 Posts
Yup, it's probably a relay, or could be corroded connector/wire in the bank angle sensor, clipped to the left side frame under the seat.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
So I checked the relay according to the manual I down loaded. it seems to be functioning correctly. I also double checked all the fuses again. the only problem is I don't have the adapter they are calling for to check the bank sensor. I did test with what I have and it seems to be functioning properly. it seems like there is no power going to the fuel pump side of the relay. Any ideas?
 

·
Premium Member
Joined
·
6,522 Posts
Run a jumper wire from battery + to the red black wire terminal on the coil and see if anything different happens.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top