Honda ATV Forum banner

Electronic shift issues

1272 Views 10 Replies 4 Participants Last post by  retro
Thanks in advance for any and all help! I’ve been creeping on here for a while, and finally bought a used Honda. It runs fine usually, but now I’m having some issues....

I have a 2012 Foreman 500FPE. The shifting is intermittent. Codes 22 and 23 are showing up. I have tested the angle sensor and it appears to be within specs. I have reset the codes when the shift buttons are responsive, and I get the same codes.

Sometime I walk up to the machine, and it shifts fine. Other times I get no response from the shift buttons upon startup, but it is responsive when the key is on with the engine not running. Other times the buttons are not responsive with the engine off and key on. If I pull the curse in the back, it shifts for a moment, then flashes.


So far I have:
1. Checked fuses-all are good. Also, when I get no response from the shifting buttons, pulling fuses resets something, and allows me to shift for a moment. Then it freezes again.
2. Checked the wiring connection from the harness the shift motor. It is clean with no corrosion.
3. Verified that the battery is at full charge.

Not really sure where to go from here, just hoping someone has some insight!



Sent from my iPhone using Tapatalk
1 - 1 of 11 Posts
Welcome to the forums ----

benson.26 Quote " I’ve been creeping on here for a while, and finally bought a used Honda. It runs fine usually, but now I’m having some issues .... Not really sure where to go from here, just hoping someone has some insight!" Quote

Maybe a chicken , a cigar , some rum and do a voodoo dance , if it doesn't work , cook and eat the chicken , drink the rum and have a cigar for dessert --- LOL
1 - 1 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top