Honda ATV Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
204 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey yall. I was doing some maintence on the recon today and I have been noticing the brakes aren't grabbing good. I took the hub cap thing off and there is alot of brake on the pad. Anyone have ideas on why the brakes aren't grabbing well?
Thanks,
Blake
 

·
Registered
Joined
·
204 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Yes I drained the fluid and put new in it. I haven't really adjusted the brakes though. I thought I would need to clean them cause they have alot of mud caked up in them.
 

·
Registered
Joined
·
1,280 Posts
Did you bleed the brakes when you put new fluid in? I bet you just need to do some maintenance and readjust and you should be good.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Yeah, I agree. First, I would clean all the mud out and adjust the brake shoes up. If that don't do it, then I would try bleeding them.
 

·
Registered
Joined
·
204 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I finally got them to work it took me like 2 hours to do it though. They work so much better.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
That's great, glad you got them fixed. Brakes come in handy sometimes. LOL.
 

·
Registered
Joined
·
204 Posts
Discussion Starter · #9 ·
lol alot better than not having some. but its also fun to bump draft;)
 

·
Registered
Joined
·
204 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Umm. Like bumping into the back of my buddies 4wheelers to get me stopped.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top