Honda ATV Forum banner

1 - 20 of 38 Posts

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #1
Well theres kinda a spark... i took the plug out and put it back in the boot hit the start button and the engine turns over but there was no spark from the plug, then i noticed that if i got the plug close to a metal object it would send a spark from the middle of the plug (the area where you can put a wrench on it to install or uninstall the plug) to the metal object and as long as i kept it there the end of the plug (where the spark is supposed to be) will spark just fine... Any idea's??
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
the plug has to be grounded in order to spark when it's out of the hole. does it have a nice blue spark?
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
Ok then the plug is most likely fine will the machine not start?
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #6
no it just keeps turing over we were using it to plow snow last week and it was running fine till it just shut off once the twice then the final time it wont restart
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
put the plug in it's fine... you more than likelly have a fuel problem. is the fuel on? does the tank have fuel in it? switch it to reserve and see if it will start...pump it 3 times and barely hold the throttle.
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
Agree^^^^^^^^^66
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
Yes try that..
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
Please tell me you didn't hit the little red slide switch on the left handle bar or your switched into reverse.... I've seen it more than once on here, not trying to belittle you but the simplest things are often over looked
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
I agree.... Use the kiss method.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #14
lol no i did double and triple check that a few times... but now it seems i've tried to start it way to much today and i'll need to charge the battery tomorrow but just so i know what would be some things to look at to see if i am getting fuel? i did just replace the fuel line the morning before it quit running and i check it again today for visual leaks
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
is the Choke off? did the plug look wet or was it dry? and what color was the porcelin where the electrode is? Did you pull the carb off? if so you may have a stuck float get you something and tap on the bottom of the carb and see wat appens. remember I said TAP lol
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
How cold is it there? Is it outside or in a heated shop? There should be a drain on the bottom of the carb. Open that drain and see if you have fuel.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #19
the plug is wet and to be on the safe side i put a new plug in it today and still just turns over but no ignition
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #20
its been sitting in an average of o about 23 degrees and i just pushed it to the garage today (no heat) but a little warmer the outside
 
1 - 20 of 38 Posts
Top