Honda ATV Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Well first off let me say Hello to everyone as I am new to the forum. Just bought an 87 250 for my girlfriend. It ran great when I bought it, pulled it off the trailer to take it for our first run and it went about 20 feet and died, would not start after several min's of kicking. LONG story short I have found that when it stalls it has no spark. Tried soaking the coil and (PCM?) in water but would not stall again and now the thing runs great all the time. {{When will it stall again? 5 miles into the trails of course}}... Anyone out there ever have similar problems or know any test I could try next time it fails, I do not know much about 4 wheelers as I have only been messing with them about a month. Is there a crank sensor? Can I test that coil for power? 12.6 Volt system? Any help is appreciated.

Thanks,
Chris
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Welcome to the forums. It don't have a crank sensor, but it has a pulse generator which would be similar. Usually, when the pulse generator goes bad, they won't start at all. Try checking all your wiring connections and make sure they are clean and tight.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Also, I would put dielectric grease on all the connections.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
Welcome to the forums... if you can't read these PM me with your email.


 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
if you can't read these PM me with your email.
If you aren't able to read them, you can save them to your computer and then open them and you should be able to zoom in on them.

I wonder why the newer Honda repair manuals don't have resistance tests for the ignition components? They have peak voltage tests, instead.
 

·
Registered
Joined
·
2,735 Posts
Welcome to the forums.Make sure all your connections are tight and have dialect grease on them.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Much appreciated gentlemen. For now I have cleaned and dielectric greased all connections, no problems yet... Still not 100% confident but at least i've got some schematics to go off next time. I attached a picture, hopefully you guys can see it... Try not to laugh to hard though remember this is for my girlfriend...
 

Attachments

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
Well isn't that just cute...LOL Looks good man I'd ride it you don't have to be ashamed
 

·
Registered
Joined
·
2,735 Posts
Yeah guys like pink too.LMAO!!!!!!!!!!
 
1 - 10 of 10 Posts
Top