Honda ATV Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #1
I just bought a 1995300ex and the start button just randomly stopped working. All ive been doing is jumping the solenoid with a screw driver. The fuse is good and clean and its in neutral. I dont want to take it into the dealer because there so expensive but im running out of options. Ive followed the wires from the solenoid that goes to the computer(yellow w green) and the switch(yellow w red) and there fine with all connections good. any help would be good. I think it might be the solenoid but not sure is there a way to test if its bad. Any help would be greatly appreciated thanks.
 

·
Registered
Joined
·
1,873 Posts
Basic test procedure I looked up for ya.




Begin by disconnecting the negative battery cable from the battery. Next remove all leads from the solenoid terminal studs. Connect an ohmmeter—calibrated on the Rx1 scale—to the two large terminal studs (1 and 2 above, in both illustrations). The ohmmeter should indicate no continuity, due to the fact that no power is running through it. Replace the solenoid if any other reading is noted.

Using jumper cables, attach a 12-volt battery to the two small solenoid studs (3 and 4, above)—polarity is not important. You should hear a click as (or if) the solenoid engages, and the ohmmeter should indicate continuity. This is because the solenoid is a high-amperage switch that when energized shows a closed circuit. Replace the solenoid if any other reading is noted.

When you are finished, replace all the leads and connect the negative battery cable last.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top