Honda ATV Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #1 ·
im wondering if anyone can help me with this. its a 1992 fourtrax 300 2x4. it cranks and idles but when you give it gas it revs up but not fully. i put a new carb on it so its not the carb. but if i cover up half of the hole in the breather box that the carbs pulls its air in with, then it revs up and runs fine. so its getting to much air or not enough fuel. any suggestions would be greatly appreciated. thanks. also it started doing this after i pressured washed it in durhamtown a couple weeks ago if that might help.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Did you check your intake boot for leaks? Make sure the vent on the gas cap is in the "on" position. Also, you might want to pull the gas hose off the cut off valve on the tank and make sure gas is flowing freely.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #3 ·
not sure if i replied in the right box. is that the rubber thing bolted to the motor that the carb plugs into?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #4 ·
i checked the gas flow and its good. i put new gas hose on it also. the switch is in the on position.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
not sure if i replied in the right box. is that the rubber thing bolted to the motor that the carb plugs into?
Yes, that's it. The rubber intake boot.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #6 ·
i looked at that thing hard because i kinda had a thought it may be that. as far as i can see its ok. its acting like a truck does when a vacuum line is unplugged.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Spray carb cleaner on the boot, while it's idling. If it has a leak the idle speed will change.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
That might not be the problem, but that's what I would check next.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top