Honda ATV Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #1
i checked the spark on my 400ex and it sparks but then doesnt spark. its isnt consistant, new plug aswell. any suggestions on what could be happening?
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
it will only spark during compression stroke so it will be intermitting. did it run before?
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #3
ya it ran this morning perfectly fine. now in the afternoon it seems to be giving me some trouble.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
is it real cold where you are? 400's are very tempermental when it comes to the cold.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
I'm pretty sure that the weather is your issue, try putting a drop light close to the head and letting it sit there for a bit and see what you got.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
I bet if you covered the bike with a blanket it would start better for you all somthing to block cool air from getting to the engine. try it it might work
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
Put a heating blanket on it I bet that would work.
Yeah, that might work or just put a heating pad around the cylinder and strap it on with one of those rubber tie down straps. That is, if you can find a heating pad that don't automatically cut off after a while.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,227 Posts
We use battery warmers on some of the boom lifts we hav they would fit perfect around a head.
 
1 - 13 of 13 Posts
Top