Honda ATV Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
283 Posts
Discussion Starter #1
well I got great advise from Shadetree on the piston top end re-do

but.....
after looking with a good flashlight in the daytime outside 80 degree day in Texas -----> I found some great and pertinent information

would it be a safe assumption to say that if the
1. connect rods are not moving when pull rope is pulled
2. bottom cam followers are not moving
that the cam shaft is broke ????? --- cause it is --- doh
geesh

i got one for 24.00 on ebay
and a cam chain too for 17.00

so i should take my own advise and rest up a bit
get it into the light
and explore like a cave
i just thought i was ready to ride it
 

·
Premium Member
Joined
·
6,522 Posts
well I got great advise from Shadetree on the piston top end re-do

but.....
after looking with a good flashlight in the daytime outside 80 degree day in Texas -----> I found some great and pertinent information

would it be a safe assumption to say that if the
1. connect rods are not moving when pull rope is pulled
2. bottom cam followers are not moving
that the cam shaft is broke ????? --- cause it is --- doh
geesh

i got one for 24.00 on ebay
and a cam chain too for 17.00

so i should take my own advise and rest up a bit
get it into the light
and explore like a cave
i just thought i was ready to ride it
By "connecting rods" do you mean the push rods for the cam?

Sounds like your cam chain might have broken.
 

·
Registered
Joined
·
283 Posts
Discussion Starter #3
PUSH RODS yes sir !

sorry for mis-name
 

·
Registered
Joined
·
283 Posts
Discussion Starter #4
got the new cam shaft and chain in mail late today
will try to install tomorrow and report back
 
  • Like
Reactions: cmanningjr

·
Premium Member
Joined
·
38,518 Posts
never a dull moment when working on engines..lol. my '05 trx500fm project motor was destroyed when I got it, now it's a whole new motor..sorta ?..lmao.
 

·
Registered
Joined
·
283 Posts
Discussion Starter #6
Got it all going thanks Shadetree

I installed cam and chain no issues installed new valves
put on top end and new carb
and it all worked great
 
  • Like
Reactions: shadetree
1 - 6 of 6 Posts
Top