Honda ATV Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #1
Past few weeks been having a weird miss fire. Does it when hot, idling no load, slight load, full load. I tested full load by holding the brakes and holding carb open.

New plug. Only issue I can think is flakey jet or ignition box.

Ideas? Besides rear tires, rear bearing, sprockets and chains , it's all she's had since new.

It's saw very very little work.

Sent from my One using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
5,956 Posts
Is it an ignition missfire or a dirty carb issue? You might try to remove the spark plug boot from the coil wire (untwist it carefully), cut off about 3/8" of the wire, then twist the spark plug boot back on. Do you have a service manual for the bike? You can check HERE for one... maybe get lucky?
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #3
I can't tell which it is.

It's sporadic over any load or rpm, hot or cold, dry or humid, or any throttle range


I do have the service manual.

essentially its either ignition or fuel. I drained the bowl. the best I've done without disassembling the carb is to pull the choke shut at wot hoping vacuum will open anything up.

ignition wise I've replaced the wire with another that didn't have issue, and installed the factory plug the machine calls for.

so it's basically carb jets or ignition module.

just curious if anyone has had issues with this same type of machine.



Sent from my One using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #4 (Edited by Moderator)
it's not enough to make it not drive able, but I had to turn up the idle so it wouldn't stall occasionally, but I swapped sprockets and geared it so low if it's left in gear it'll shutter and grab occasionally. makes it an azzz to hook up trailers

Sent from my One using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
5,956 Posts
I'd suspect a bad fuse socket, kill switch, ignition switch, a bad ground or a poor harness connector somewhere... does it have a battery in it in decent condition?
 

·
Registered
Joined
·
1,756 Posts
Try to run it on choke/partial choke. If it runs better in any part of the throttle range then I suspect the carb is dirty. Drain the fuel tank, inspect the petcock etc. and adjust the valves. In my opinion, always completely drain and inspect the complete fuel system durin a carb overhaul so you can be sure everything is good without any other doubts in case you still have problems.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #7
I'll look into it this weekend. It's such a old machine it's difficult to find parts for. Starter is an example . I've put 3 sets of brushes in it, but nothing else is available as a whole unit.

Hopefully ignition parts are available. I've been using bikebandit for all my supply.

Sent from my One using Tapatalk
 

·
Super Moderator
Joined
·
5,062 Posts
I'll look into it this weekend. It's such a old machine it's difficult to find parts for. Starter is an example . I've put 3 sets of brushes in it, but nothing else is available as a whole unit.

Hopefully ignition parts are available. I've been using bikebandit for all my supply.

Sent from my One using Tapatalk
Can you cross reference parts using partzilla? If so, check out the TRX250A starter, may well be the same unit.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top