Honda ATV Forum banner

1986 trx200sx charging problems???

4431 Views 19 Replies 4 Participants Last post by  localhero800
ok, so i bought this bike from family, he siad that it ran summer of 2008... but that it had sat, so prob needed carb cleaned...

i bought it cheap, and brought it home, cleaned the carb , it had its hickups and little problems, but it now runs good and im happy with the motor... now the problem....

it has electric start, but i cnat get it to even try to start... the battery was bought in spring of 2008 , but hasnt been charged since then... i checked , and while it is at idle, it is making about 10 volts, at the battery terminals... is this correct?? im assuming the battery is gone, but im not gonna fork out 50 bucks for one if it isnt just the battery... it can pull start... but the lights dont work unless its running, and stuff., so i assume its the battery....


any ideas, or help to tell me if its just the battery??? can i try to jump it off my truck???
1 - 10 of 20 Posts
ok, that makes since on the lights... i topped off the battery, and put in on a trickle charge, and it started to boil over.... so does that mean the batt. is shot???
ok, well i put it on the automatic charger again.. and it says its "low" which is the trickle setting... so hopefully.. it will work.. i tried the starter button when its running, and the starter turns over...
i will pull them off now... if it has sat over the winter, will it be ruined???
ok, well its still on charge, ill take it off about 2 or so, i guess... that will be 4 hours... or longer the better???
#######MORE INFO########

so i started it( pull rope) and was checking the voltage at the battery( still 10v) and if i hit the starter button while it is running, i can hear the starter turn... any ideas?? if the motor is off, no starter turn.. it has no key, the red and black wire, are together, as per manual to be "on", and black/white and green , are un hooked...if i press breen, and b/w it shuts off , like its supposed to... any ideas???
ok, could i hook up a car battery to check to see if the starter works...???
ok, i got it figured out... the fuse wasnt any good... so i replaced it, and the silanoid wasnt clicking, so i bought a 10.00 one for a mower, and it works.... starter kicks over and starts the bike!!! :) so now i have a question... if the headlights and stuff were comming on before, that meant the alternator was working right, so it should charge the battery up... correct...
ok, well the voltage goes up when i accelerate, but its at pretty high rps when it hits 13 volts..., but i guess its charging..... now my problem is that someone slashed a hole in the tire... so now i need to find a carlisle 22x11-8 tire... its the stock one, if anyone knows where i could find a used one cheap....
yeah, i have been checking on craigslist, and ebay doesnt have any used ones, and new is wayyyy to expencive right after christmas... ill keep my eyes out...
1 - 10 of 20 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top