Honda ATV Forum banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just bought a used 02 400ex, it runs through the gears fine at my house, but doesnt not idle. shuts off if no throttle. I took it to an ATV park higher elevation and while up there had no top end. it kept boggind down and backfiring. its all stock. any ideas???
 

·
Registered
Joined
·
1,280 Posts
The carb sounds dirty. Also check the air and fuel filter.
 

·
Registered
Joined
·
1,373 Posts
Yes clean your carb. Most likely your pilot jet is clogged. Also adjust your idle if needed.

Rob
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
X3 on cleaning the carb.
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
Ditto..mine did that a bit too...sticky float..been running Sea Foam in the tank and had no problems since..i recamend it highly! while your in there dont forget to blow out the pickups
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
Did you remove the slow jet and clean it out? that would be the main reason as to why you won't Idle, that or someone set the Idle too low.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
did you blow it out too? and take a tiny piece of wire and clean out the jet orfices? the tiniest of dirt will make you pull out your hair, I gaurantee it.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
did you blow it out too? and take a tiny piece of wire and clean out the jet orfices? the tiniest of dirt will make you pull out your hair, I gaurantee it.
Yeah, I agree. When they're real dirty it can be a pain to get them unstopped.
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,228 Posts
I've been screwing with mine for 2 weeks now off and on, I still have a hesitation spot in it, I'm jst going to buy a new carb..lol
 

·
Premium Member
Joined
·
23,581 Posts
1 - 16 of 16 Posts
Top