2000 Foreman 400 no dash lights, won't crank - Honda ATV Forum
Repair & Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 2Likes
  • 2 Post By Eaglekeeper494
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 05-13-2019, 04:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Eaglekeeper494's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 5
Liked: 3 times
2000 Foreman 400 no dash lights, won't crank

Parked my Foreman 400 in the shed with everything working fine. A week or so later turned the key on to start it and nothing. No dash lights, no headlights, won't crank. Flashing green light for hour meter flashes as it should - functions correctly. I can pull start it or jump it at the solenoid and while running there are still no dash lights or headlights. Already changed the ignition switch with OEM Honda part. Nothing. Had battery tested - OK. Neutral/reverse switch seems to test good (I'm not so good at reading multimeters). All my fuses are good. Diode in the wire tested good. I don't know where to go from here.

Thanks in advance for any suggestions.
Eaglekeeper494 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 05-14-2019, 06:43 AM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
Goober's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 2,992
Liked: 1315 times
Do you have the service manual? There’s one here for it but will take you awhile to get to the schematic.
I would check the battery connections and clean them. Think you already did that.

Then check the left hand kill switch assy; starter button, lights. maybe you got rain in the housing—pull off the backshell and spray the connections with contact cleaner—use flux brush to remove any debris. Follow the harness down to the connectors and clean them too. Use a little permatex dielectric grease on a clean flux brush.

_________________
Click link for Honda service manuals! 👀 see, right here👇🏻 Click it 👇🏻
https://drive.google.com/drive/mobil...13&direction=a

https://www.rockymountainatvmc.com/oem-parts

https://www.partzilla.com/catalog/honda
__________________
Goober is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 05-14-2019, 09:11 AM
Super Moderator
Supporting Member
 
shadetree's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: north little rock, ar.
Posts: 36,011
Liked: 4215 times
Garage
unless the battery is bad ?, my money says you are missing a bad fuse ?, bad ground from battery to engine ?, or the ignition switch is not the correct switch or you wired it wrong ?. when checking fuses , always use a 12 volt dc test light, check both sides of ALL fuses on both going in, and going out of the fuse. you can do this on top of each fuse while they are pushed into the fuse block. on top of each fuse you can see the metal of each side, use the 12 volt dc test light to check for power going in, and coming out of the fuse, never assume they are good just by looking at them !.

'89 trx350D foreman 4x4...'85 vf700c magna, '03 trx450fm foreman 4x4 , 2015 Yamaha waverunner fx cruiser ho, '08 vt750c2 shadow spirit
shadetree is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 05-17-2019, 07:01 AM Thread Starter
Junior Member
 
Eaglekeeper494's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 5
Liked: 3 times
All the fuses have power including the main fuse. Battery is good. The ignition switch is not getting any power.
Eaglekeeper494 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 05-17-2019, 12:41 PM
Super Moderator
Supporting Member
 
shadetree's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: north little rock, ar.
Posts: 36,011
Liked: 4215 times
Garage
Quote:
Originally Posted by Eaglekeeper494 View Post
All the fuses have power including the main fuse. Battery is good. The ignition switch is not getting any power.
your missing the black rubber box near the battery, there is a metal fuse inside it !.

'89 trx350D foreman 4x4...'85 vf700c magna, '03 trx450fm foreman 4x4 , 2015 Yamaha waverunner fx cruiser ho, '08 vt750c2 shadow spirit
shadetree is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 05-17-2019, 12:43 PM
Super Moderator
Supporting Member
 
shadetree's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: north little rock, ar.
Posts: 36,011
Liked: 4215 times
Garage
number #16-----------------> https://www.partzilla.com/catalog/ho...forman/battery :-).

'89 trx350D foreman 4x4...'85 vf700c magna, '03 trx450fm foreman 4x4 , 2015 Yamaha waverunner fx cruiser ho, '08 vt750c2 shadow spirit
shadetree is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-18-2019, 04:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Eaglekeeper494's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 5
Liked: 3 times
That's the one I called the main fuse. It's good.
Eaglekeeper494 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 05-18-2019, 09:49 PM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
LedFTed's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: high grove, ky
Posts: 2,231
Liked: 438 times
maybe, ya have to take you connectors apart, look for. burnt spots, refill with dielectric grease. i dont know if there is anything here, that directly tells you how to read a multi-meter. should be plenty of info online.

clymers manual,service manual..
"what a good giff, the good lord gee us,not to see ourselves,as others see us"
hard to talk to morons. even more so, when related..
"ya should get 3 people ta smile or laugh every day" all will feel better
"sometimes, when drinking 5 or 6 bud's, nipping JB, Jim Beam, cinnamon in between, i start thinking sideways,,i have too though, ta match the way i walk" ed
"those that dont study history, are doomed to repeat it"
"I HOPE i aint wrote nutting else stupid" "funniest comedy dont need curse words" "teach how to think, not what to" ed
"Genius can be measured,not stupid" Albert Einstein
"when you get to old to learn, then what good are you" ed
i havent done friends list,if i do, R the rest not friends?
2000 450es TRX
2 grass hog 4x4s
sum humor adds up

Last edited by LedFTed; 05-18-2019 at 09:56 PM.
LedFTed is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 05-27-2019, 02:07 PM Thread Starter
Junior Member
 
Eaglekeeper494's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 5
Liked: 3 times
Fixed! After going over everything I could find, I found the problem. One of the male connectors in the 5-pin plug by the battery had pulled back and was not making contact with the female side. I have no idea how that happened, but I pulled it back in place with needle nose pliers and that did it. So much aggravation and taking apart the whole front end but it's done and back in business. 19 years never had a problem other than normal wear and tear issues. Love that Honda!

Thanks for all the input folks.
_Wilson_ and LedFTed like this.
Eaglekeeper494 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda ATV Forum > Honda ATV Technical Discussions > Repair & Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Foreman 450es Axle Questions ATCWarrior New Member Introductions 4 05-14-2019 07:35 PM
2007 foreman crank no start Cpoppell29 Repair & Maintenance 8 11-04-2018 08:58 PM
Problems with 2000 400ex lights Noodlepop Repair & Maintenance 2 08-06-2018 07:17 AM
97 Honda foreman 400fw! Headlights and tail lights will not work!!!??? bleedhonda3 Honda FourTrax 61 03-27-2017 08:02 PM
flashing dash lights baffled Honda Pioneer 5 12-27-2015 06:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome