New member from Maine, USA - Honda ATV Forum
New Member Introductions If you are new here please post in this section so everyone can get to know you. This will be a kind of icebreaker section for new members.

 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 06-26-2019, 12:13 AM Thread Starter
Junior Member
 
mattholmes134's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Liked: 1 times
New member from Maine, USA

Hello all, I have sort of inherited a 1987 Honda TRX350. Love the old manual Honda but the electrical is failing on it. Battery has been fully charged and I checked all the fuses and the neutral safety switch. I got a repair manual but just can't find the exact issue. I have power into and out of the key/ignition switch but the lights do not work, it does not respond to the start button, and the fuel pump does not run.
mattholmes134 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 06-26-2019, 03:38 AM
Senior Member
 
TBRider's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Trout Brook NB Canada
Posts: 618
Liked: 286 times
Welcome to the forums

2017 Rubicon TRX500FM6
2500 lb KFI winch and KFI mount
VIP Flare windshield with mirrors
26" Maxxis Bighorns
72W 9" LED light bar
Heated handlebars and thumb warmer
K&N Oil filter
TBRider is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 06-26-2019, 05:01 AM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
fishfiles's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bayou La'combe , Louisiana
Posts: 12,067
Liked: 7041 times
Garage
Welcome to the forums , check electrical connections at the battery and fuse holders , they get corroded , also the ground cable at the case , also I think yours might be the same as a 450 , I had a diode in my fuse box , looked like a fuse kind of but black , it gave me a fit figuring out whaat it was and that it was bad ------are you sure the battery is hot
fishfiles is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 (permalink) Old 06-26-2019, 06:12 AM
Senior Member
 
_Wilson_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Sweetwater Tn.
Posts: 4,551
Liked: 1892 times
Garage
Welcome to the forums!

1986 fourtrax trx350, 97 300 fwd.
Fully customizing a 1999 fourtrax 300 fwd.
<<<< Garages.
Oct 15th, Dale Earnhardt jr. Day

Wilson™ aka Termite
_Wilson_ is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 06-26-2019, 06:13 PM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
Goober's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,255
Liked: 1514 times
These things need a good battery to start. Do you have a service manual? Troubleshooting guides in there.

How old is the battery more than three years or you don’t know? Get a new one

If you’re not getting it to crank will it fire when you kick start it?

When you switch on does the oil light come on momentarily and then go out?

Is the neutral light on?

I would clean and lube the CDI connectors

_________________
Click link for Honda service manuals! 👀 see, right here👇🏻 Click it 👇🏻
https://drive.google.com/drive/mobil...13&direction=a

https://www.rockymountainatvmc.com/oem-parts

https://www.partzilla.com/catalog/honda
__________________
Goober is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 06-27-2019, 08:39 AM
Senior Member
 
Riverc's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Torbert,La
Posts: 148
Liked: 12 times
Welcome to the forum!

2019 Honda Rancher TRX 420 FM
Champion 2200 lb Winch
Riverc is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 07-24-2019, 08:47 PM Thread Starter
Junior Member
 
mattholmes134's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Liked: 1 times
The battery is fully charged, I have also used a good condition battery with jumper cables to be sure. If I put power to the solenoid, it starts and runs. It eventually dies and under further examination I believe the fuel pump is not getting power so it empties the carb bowl and runs out of fuel at that point. I'm tempted to just run a power cable with a switch to the pump as that's all I need to keep it running. I was told by someone that frequently works on these older Hondas that there is a fusible link somewhere in the harness but didn't see anything.
Goober likes this.
mattholmes134 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 07-24-2019, 08:50 PM
Super Moderator
Supporting Member
 
SamUK's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: England, UK.
Posts: 4,616
Liked: 2105 times
Can I ask how you justify a good battery? What voltage are you getting when you test it? Have you load tested it at all? Ideally you want 13.2 volts, anything under 12.2 and you may as well throw it in the trash. One cell down and you'll have issues.
Goober likes this.

98 300 Fourtrax 4x4

Custom built mud bike - Now sold.

2004 Foreman 450S

Fully overhauled (nut & bolt rebuild), 2” lift kit, 28” mega mayhems, ITP delta rims, ES floorboards, 22” LED lightbar, Pyle Bluetooth sound system.
SamUK is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 07-25-2019, 04:48 PM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
Goober's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,255
Liked: 1514 times
Ok there’s some good info but you didn’t answer my questions.

If it will start and run well that’s welcome news. Then the pump must be working. The carb and fuel filter might be dirty

Do you have a service manual?

Let us help you so we can prevent you from doing something “unnecessary.”

Is it an 87 350A (Fourtrax) or D (Foreman) model

Check out my resto thread
https://www.hondaatvforums.net/forum...storation.html

_________________
Click link for Honda service manuals! 👀 see, right here👇🏻 Click it 👇🏻
https://drive.google.com/drive/mobil...13&direction=a

https://www.rockymountainatvmc.com/oem-parts

https://www.partzilla.com/catalog/honda
__________________

Last edited by Goober; 07-25-2019 at 04:52 PM.
Goober is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 07-25-2019, 05:50 PM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
Goober's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,255
Liked: 1514 times
My guess is your choke valve oring is worn and so the enrichment feature stays open.

Is your plug fouled?

Here’s a pic of mine.

My choke cable was missing the rubber cover on the handlebar end and so I couldn’t get the carburetor set right. Replaced cable today
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	645D87D0-2328-4DDD-899B-CA0A1EB51405.jpeg
Views:	5
Size:	476.9 KB
ID:	138562   Click image for larger version

Name:	BF12F29A-B320-461E-8E55-DBA838DA3944.jpeg
Views:	4
Size:	2.25 MB
ID:	138566  

_________________
Click link for Honda service manuals! 👀 see, right here👇🏻 Click it 👇🏻
https://drive.google.com/drive/mobil...13&direction=a

https://www.rockymountainatvmc.com/oem-parts

https://www.partzilla.com/catalog/honda
__________________
Goober is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda ATV Forum > Honda ATV Discussions > New Member Introductions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome