2007 Honda Rancher TRX420TM - FI flashing - Honda ATV Forum
ATV General Discussion General Discussions about Honda ATVs.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Unread 06-14-2019, 08:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
garyabel's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
2007 Honda Rancher TRX420TM - FI flashing

I am getting one long blink followed by 8 short blinks.

The ATV will idle fine, but will not accelerate.

What could be wrong and if a component is named, how can I verify if its faulty.

Thanks
garyabel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Unread 06-15-2019, 12:55 AM
Gold Supporting Member
Supporting Member
 
LedFTed's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: high grove, ky
Posts: 2,353
Liked: 460 times
whats it say in the service manual? [you can get one at this site if ya dont have one].. gas/air flow mixture??, or lack thereof?. how long ya had this atv?, what type of fuel did ya run, in it, etc.?

clymers manual,service manual..
"what a good giff, the good lord gee us,not to see ourselves,as others see us"
hard to talk to morons. even more so, when related..
"ya should get 3 people ta smile or laugh every day" all will feel better
"sometimes, when drinking 5 or 6 bud's, nipping JB, Jim Beam, cinnamon in between, i start thinking sideways,,i have too though, ta match the way i walk" ed
"those that dont study history, are doomed to repeat it"
"I HOPE i aint wrote nutting else stupid" "funniest comedy dont need curse words" "teach how to think, not what to" ed
"Genius can be measured,not stupid" Albert Einstein
"when you get to old to learn, then what good are you" ed
i havent done friends list,if i do, R the rest not friends?
2000 450es TRX
2 grass hog 4x4s
sum humor adds up

Last edited by LedFTed; 06-15-2019 at 01:04 AM.
LedFTed is offline  
post #3 of 3 (permalink) Unread 06-15-2019, 08:24 AM
Super Moderator
Supporting Member
 
retro's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Ojibwe Gichigami
Posts: 5,739
Liked: 3143 times
Code 8 indicates a voltage issue at the TP sensor. See the attachment... you'll need to read a copy of the service manual from the manuals forum to work on it:

https://www.hondaatvforums.net/forum...downloads.html

You may have to perform an ECM reset procedure once the issue is solved, can't remember for sure... its in the manual if ya do. In other words, throwing parts at it without any reading and diagnosis won't fix anything. :-)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dtc-index.png
Views:	4
Size:	726.6 KB
ID:	137262  


retro is online now  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda ATV Forum > Honda ATV Discussions > ATV General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome