CANT get starter off!! - Honda ATV Forum
Repair & Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-26-2010, 05:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
shakyheadsabol's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
CANT get starter off!!

2003 rancher es 350. brushes sticking and i cant get the starter off to look at them removed wire and bolts but the cover seems to be cemented on from 7 years of riding. tried removing the whole unit but i figure that wont happen unless i get rear cover off first. any suggestions?
shakyheadsabol is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-26-2010, 06:19 PM
Super Moderator
Supporting Member
 
Helmut's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 23,581
Liked: 25 times
Welcome to the forums. I don't know if I understand what you mean or not. If you have the starter wire off and the two mounting bolts out, the starter should pull out. Try tapping it a little bit with a hammer and then wiggling it. There's an o-ring on the end of the starter where it goes into the engine and it might be stuck in there, but it should come out.

Most 4-wheeler problems are caused by a loose nut connecting the handlebars and the seat!!

You only need two tools in life -- WD-40 and duct tape. If it doesn't move and should, use the WD-40. If it shouldn't move and does, use the duct tape.
Helmut is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-26-2010, 08:42 PM Thread Starter
Junior Member
 
shakyheadsabol's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
thanks helmut. yeah i removed wire and the two bolts. tried grasping the whole starter and pulling but that didnt work. it looks like according to schematics that the back 1/3 actually comes off allowing to see some guts and brushes then the whole unit cam be pulled out which is what you are saying. in any event, i cant get any of the starter to come off. i tapped it and twisted it but ant get either piece off. i think the tapping helped though cause now she starts every push of start button but i know thats onlt temporary, gotta get those brushes cleaned or replaced
shakyheadsabol is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda ATV Forum > Honda ATV Technical Discussions > Repair & Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome