help with 03 rubicon :( - Honda ATV Forum
Repair & Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-25-2012, 12:49 PM Thread Starter
Junior Member
 
peppy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
Question help with 03 rubicon :(

i have a honda rubicon i got quit a while ago and finally got the rear end fixed but now in drive it will go so fast then it will just rev like a rev limiter kicked in in reverse it will sputter and does not wanna go and it wont shift in esp mode itts starts and runs fine but it does not run right in drive its like it wont shift while in drive id really like some help with this so i can get my ruby running great any help will be greatly appriciated
peppy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-25-2012, 12:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
peppy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
and sorry for my sucky typeing i was in a hurry
peppy is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-25-2012, 06:15 PM
Senior Member
 
HondaTinkerer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: British Columbia
Posts: 613
Liked: 12 times
Sounds like you have a hondamatic, they are a one piece unit and not servicable as far as I know. Does your bike have a manual shift on the side like an ES? Can't remember if they do but you can try to use the emergency shifter to see if it will shift up and down while driving slowly around...If I remember right you also have a high and low range on a Rubicon, did you try it in both?
HondaTinkerer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-25-2012, 08:13 PM
Senior Member
 
Manny's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7,127
Liked: 239 times
You should have a trouble code blinking on the display when you first start the bike.....count the number of blinks, then look it up in the manual, that will tell you your problem.

more then likely its probably either the shift motor itself, or the bank angle sensor.
Manny is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda ATV Forum > Honda ATV Technical Discussions > Repair & Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome