bogging down at high speed help!! - Honda ATV Forum
Honda TRX Discussions for the Honda TRX, 90, 250, 300, 400, 450, 700

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 11:51 AM Thread Starter
Junior Member
 
Cyclopszqm's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Unhappy bogging down at high speed help!!

my honda forman trx 400 bogs down only at high speeds in 3rd and 4th gear when giving full throttle.i have done everything i can it just wont quit.i have replaced the cdi the coil i put a brand new carb on it redid the top end thinking it was vavle or compression issues i even removed the auto decompressor on the cam shaft the atv only has 600 hrs on it i have done everything fuel related possable its still the same its not a gas problem the thing starts and charges fine may this be a stator triger problem? please help!!!!
Cyclopszqm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 01:06 PM
Super Moderator
Supporting Member
 
Deeperinthabush's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: No longer in Pensacola Fl.
Posts: 11,311
Liked: 54 times
Welcome to the forums....Check your airbox for a restriction of some sort..Is this is a Foreman,or an ex??

FREE REPAIR MANUALS >>http://www.hondaatvforums.net/forums...all-years.html 1986-1992 trx350 parts for sale>>http://www.hondaatvforums.net/forums/atv-parts-sale/29225-complete-part-out-1986-fourtrax-350-a.html
Deeperinthabush is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 01:19 PM
Member
 
tanz45's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Raccoon Twp, PA (Midway Temp.)
Posts: 50
Just to verify, is it at high speeds? or high RPMs?

Big difference between the two. If it is RPM based, gear shouldn't matter when referring to stator pick up.

You say you did everything fuel related. Jets (main and pilot)?

Main jet is your top end. Did you try big and smaller?

Might be lean or rich up high, both could have the same effect.

No blockage in fuel line?
tanz45 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 01:22 PM
Senior Member
 
DAN400ex's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Winchester, VA
Posts: 1,701
It sounds like your main jet is too large, did you have a mod on it and remove it or the previous owner have something done to it? I would pop the airbox lid off and try driving wide open and see if you still experience the same problem, if you don’t your running to rich.

2008 TRX400ex

42 pilot jet
Stage 2 Dynojet kit
K&N Powerlid
Lexx MXe slip on
Armadillo full body and swing arm skid plates.
450r front suspension


Dan in VA

DAN400ex is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 01:33 PM Thread Starter
Junior Member
 
Cyclopszqm's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
this is only high speeds and not rpm.it will not do this in 1st and 2ed gear under high speed or rpm.but if you try to pull something or put it under load in 3rd or 4th even without a load it just bogs down and starts making a spraying sound out the tailpipe what is this? the jets have been played with the fuel air mix makes no change have messed with it for three weeks and replaced everything on it there are no cloged filters lines airbox is fine even looked at the muffler i just dont know? it only has 600hrs and never been abused the motor is like new you can eat off it
Cyclopszqm is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 01:38 PM Thread Starter
Junior Member
 
Cyclopszqm's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
just to note i bought this brand new from the dealer years ago no mods all stock no after market carb jeting there should be no need it ran just fine untill now and like i said i bought a brand new stock carb i just want it to run
Cyclopszqm is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 05-23-2011, 01:51 PM Thread Starter
Junior Member
 
Cyclopszqm's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
also i did a ohm test on the stator pickup it is .353 ohm cold the book says max is .360 it goes up to 480 somtimes higher when hot may this be my prob?
Cyclopszqm is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 03-23-2017, 09:25 AM
Junior Member
 
Hartegjh's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 2
Anyone any info on how this was fixed?
Hartegjh is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda ATV Forum > Honda Model Specific Discussions > Honda TRX

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome